Giv et paddleboard eller SUP udstyr i julegave

Paddleboard

Vi nærmer os så småt december måned og juletid. Med det følger den naturlige process (og nogle gange stress) med at finde julegaver til alle familiens medlemmer. Som følge af den markant stigende interesse for SUP og at stå på paddleboard, så vil vi formentlig se flere og flere ønskesedler der indeholder ønsker inden for denne kategori.

Vi vil derfor forsøge at hjælpe dig lidt på vej. Dette gælder både hvis du har et familiemedlem, der ønsker sig et SUP board eller noget nyt udstyr, men især også hvis du har lyst til at overraske en som måske ikke lige har fået SUP udstyr på ønskelisten denne jul.

Det kan være at i prøvede at stå på SUP board for første gang denne sommer og egentlig synes at det var ret fedt – hvorfor så ikke udnytte dette og sørge for at der er en, der for alvor kan komme i gang med sporten, når temperaturene igen vender mod det lidt varmere.

SUP julegave til nybegynderen

Vi vil starte med at understrege at et paddleboard er en dyr gave for de fleste. Det er ikke sikkert at du lige havde tænkt dig, at du skulle ud og give så stor en gave, men lidt mindre kan også gøre det. Der findes mange muligheder og prisklasser derude – og der er også muligheden for at give et gavekort som et tilskud til det første paddleboard.

Hvis der er en person, der er så heldig, at du vil give denne et SUP board i julegave, så er der ingen grund til at købe det dyreste i første omgang. Til nybegynderen vil det være passende med et af de billigere alternativer. Disse ligger prismæssigt omkring 1.500-2.000 kr. Du bør gå efter et klassisk paddleboard som har en god bredde, så det er nemmere at holde balancen på.

Når man vil give et paddleboard er det dog vigtigt at huske, at man desværre ikke kommer så langt kun med et board. Man skal også have en pumpe, en paddel, en redningsvest og en fodline. Hvis du vil gå all in på julegaven til nybegynderen, så kan du få det hele som et sæt. Der findes flere eksempler på disse, du kan f.eks. se et her – dog er prisen på sådan et sæt 3.399 kr.

Julegaven til den erfarne SUP bruger

Er du på jagt efter en gave til en mere erfaren SUP bruger, så bør du i højere grad gå efter en opgradering af udstyret. Hvis du vil give personen et nyt paddleboard, så skal du forberede dig på at priserne begynder at stige en smule. Erfarne SUP brugere vil ofte gå efter et mere ’avanceret’ board end det de allerede har. Præcis hvilken type board man skal gå efter, afhænger dog meget af personens behov.

Hvis det er en person, der virkelig nyder de lange SUP ture og tager en masse af disse i løbet af sommeren, så bør du gå efter et såkaldt ’touring’ SUP board. Disse er nemlig bygget til lidt mere fart end det klassiske ’allround’ board, men de giver også mere stabilitet end f.eks. et ’race’ board. De er derfor perfekte til de lidt længere SUP ture.

Er personen mere til lidt kortere ture og masser af fart, så bør du gå efter et ’race’ board. Med deres slanke udtryk og spidse snude, er disse bygget til at man kan skabe højere fart og få mere ud af sine tag i vandet. De kræver dog også mere erfaring, fordi de er meget smalle og derfor sværere at holde balancen på.

Vores sidste forslag til den erfarne SUP bruger er nok en mere realistisk gave for mange. Det drejer sig nemlig om en opgradering af det udstyr man har udover sit SUP board. Det kan f.eks. være at padlen er ved at være lidt slidt eller at man vil opgradere til en paddel lavet i carbon. Andre alternativer i denne kategori er en ny redningsvest eller en lidt bedre våddragt – hvis man har lyst til at opgradere eller det eksisterende udstyr er ved at have aftjent sin værnepligt.

Menu