1. Forside
 2. Pagaj til paddleboard

Pagaj til paddleboard

Har du købt et oppusteligt paddleboard? I så fald skal du have fingrene i en pumpe. I denne forbindelse har du flere muligheder, hvorfor du skal finde en løsning, der appellerer til dig.

Derfor er det ikke alle, der føler, at det er nemt at træffe det rette valg. I stedet for blot at vælge en vilkårlig løsning, anbefales det naturligvis, at du tager dig god tid til at vælge.

Herunder kan du læse mere om, hvordan du vælger den rette pumpe til dit paddleboard. Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke findes én konkret løsning, der er det rette valg for alle.

Valg af pumpe til SUP board

Når du skal vælge en pumpe til paddleboard, er der flere faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser. Derudover er der også flere typer af pumper at vælge mellem, hvilket du skal tage højde for.

Som udgangspunkt har du tre valgmuligheder, hvis du leder efter en SUP pumpe. Er du i tvivl om, hvad dine muligheder er, skal du læse med herunder.

Med afsæt i den information, du finder herunder, vil du lettere kunne finde den paddleboard pumpe, der er den bedste for dit vedkommende. Der findes nemlig ikke én type pumpe, der er den rette for alle.

SUP pumpe

#1 Elektrisk pumpe til SUP

Typisk giver de bedst mening at investere i en elektrisk pumpe til paddleboard. Har du en sådan pumpe til rådighed, bliver det nemlig betydeligt lettere at fylde luft i dit SUP board.

Vær dog opmærksom på, at en elektrisk pumpe til SUP ikke er batteridrevet. Mange tror, at dette er tilfældet, men derimod skal pumpen tilsluttes en stikkontakt, hvis man den skal fungere.

Beslutter du dig for at købe en el pumpe, skal du derfor være opmærksom på, at pumpen skal bruges derhjemme. Det vil sige, at du skal fylde luft i dit paddleboard, inden du tager afsted.

#2 Håndpumpe (medfølger typisk)

I de fleste tilfælde medfølger der en pumpe, når du køber et SUP board. Det er forskelligt, hvilken type pumpe, der er tale om, men i de fleste tilfælde er det en håndpumpe, der følger med.

Det er ikke alle, der ønsker at bruge en sådan pumpe, da det kræver, at du fylder luft i dit bræt med håndkraft. Omvendt er det heller ikke alle, der ønsker at bruge penge på en elektrisk eller batteridrevet pumpe.

Ønsker du at bruge en håndpumpe, men fulgte der ikke én med i købet af dit paddleboard, anbefales det at vælge en stående model.

#3 Batteridrevet pumpe

Der findes også pumper til paddleboards, der er udstyret med et batteri. De har den klare fordel, at du kan have dem med rundt, da de ikke er afhængige af tilslutning til en stikkontakt.

Ønsker du at kunne fylde luft i dit paddleboard, når befinder dig ved vandet, er dette en glimrende løsning. Mange af dem kan desuden tage luften ud af brættet igen.

At der ikke er luft i dit paddleboard under transport, gør det lettere at have det med. Derfor vælger mange at investere i f.eks. en batteridrevet 12V-pumpe, da den muliggør dette, men det som regel også den dyreste løsning.

Find den bedste pagaj til paddleboard

Der findes flere forskellige typer af pagajer på markedet. Nogle egner sig bedst til kajak, mens andre kan bruges til både kajak og paddleboard. Her har vi samlet en række af de bedste pagajer til SUP board.

Aqua Marina delbar dual tech iSUP/kajak paddle

Med Aqua Marina Delbar Dual Tech iSUP/kajak Padddle får du en smart 2-i-1 løsning. Her får du nemlig en paddel, der også kan omdannes til pagaj. Desuden leveres denne paddel tre-delt, og med både håndtag og et ekstra blad, der gør det nemt at have den med i tasken, når du skal ned til vandet.

Denne paddel er rigtig smart, fordi du både får en paddel til SUP board og pagaj til kajak. Du kan selvfølgelig også bruge den som pagaj til SUP board, hvis du ønsker dette. Alt du skal gøre er bare at sidde ned på dit paddleboard, og så kan du bruge pagajen til at komme frem i vandet.

Fordele og ulemper ved Aqua Marina delbar dual tech iSUP/kajak paddle

Fordele:

 • Slidstærk paddle i aluminium
 • Smart 2-i-1
 • Fornuftig pris

Ulemper:

 • Bedst til voksne

Sevylor pagaj K-perf230 paddle

Sevylor pagaj er en smart todelt pagaj, der er nem at opbevare. Når du skal bruge den, samler du bare de to dele, og så er du klar til at sejle afsted på dit paddleboard eller i din kajak. Den har en særlig udformning, der gør at bladene kører godt gennem vandet. Desuden er stangen af aluminium, hvilket gør den let og behagelig at bruge. Den har gummigreb til hænderne,  så du er sikret et godt greb.

Desuden er den udstyret med såkaldte drypringe, der sørger for, at der ikke drypper så meget vand op på dit SUP board eller i kajakken. Du finder Sevylor pagaj til en lav pris – vær dog opmærksom på, at den ikke kan bruges som klassisk SUP paddle, men egner sig bedst til kajaksejlads.

Fordele og ulemper ved Sevylor pagaj K-perf230 paddle

Fordele:

 • Smart to-delt pagaj
 • Skeformede blade
 • Drypringe til at mindske vand på kajak/SUP board

Ulemper:

 • Passer bedst til kajak

Pagaj til SUP dobbeltbladet

Er du på udkig efter en billig pagaj til SUP board, så kan du tage et kig på denne pagaj fra Harald Nyborg. Her får du en fin letvægtspagaj, der både kan bruges som pagaj til når du sidder på paddleboardet, samt til almindelig paddel til stand up paddling.

Desuden er pagajen her lavet med et smart anti-twist system, som sørger for at bladene ikke kommer til at vende under sejladsen, så de pludselig kommer til at sidde forkert. Den har en samlet længde på 2,24 m, og materialer af aluminium, nylon og glasfiber.

Fordele og ulemper ved Pagaj til SUP dobbeltbladet

Fordele:

 • Lav pris
 • Med anti-twist system
 • Kan både bruges til stand up paddling og kajak

Ulemper:

 • Ikke god til de mere erfarne

https://www.harald-nyborg.dk/pagaj-til-sup-dobbeltbladet

STX SUP/Kajak Paddle

Her har du en paddle og pagaj, der passer godt til både børn og voksne, og I kan bruge den lige som I ønsker. Paddlen er nemlig lavet i et smart design, der gør det muligt at bruge den på forskellige måder. Den kan bruges som almindelig paddle til stand up paddling – men den kan også bruges som pagaj til kajak – fx hvis I har en oppustelig kajak.

Denne paddle er lavet i let aluminium, som gør at den er nem at håndtere og bruge til begge formål, og så er den slidstærk, så I kan have glæde af den i lang tid. Den har en justerbar længde på 130-160 cm, hvilket vil være lidt i den korte ende for nogen.

Fordele og ulemper ved STX SUP/Kajak paddle

Fordele:

 • Kan bruges af børn og voksne
 • Lavet i let aluminium
 • 2-i-1 paddel og pagaj

Ulemper:

 • Kan være lidt kort som paddle

Vælg den rigtige pagaj til paddleboard

Vil du gerne have en pagaj til SUP board, så du kan sidde ned og padle afsted på vandet og nyde de skønne omgivelser? Så er det godt at være opmærksom på et par ting, inden du kaster dig over den første og den bedste pagaj til paddleboard.

I første omgang er det også en god idé at få lidt styr på, hvad en pagaj er, og hvordan den adskiller sig fra en almindelig paddel til paddleboard. Du kan også tage et kig på pagajens materiale og vægt, og så bør du selvfølgelig også overveje dit budget. Især hvis du også skal købe et sæde til paddleboard, for at kunne få fuld glæde af paddleboardet som kajak.

De fleste pagajer eller padler til kajak er lavet i kulfiber – også kaldet carbon. Det er et utroligt stærkt og stift materiale, som på samme tid er meget let. Dog kan det være en god idé at gå efter en lidt tungere pagaj, hvis du er nybegynder, da du vil føle, at du bedre har kontrol over den.  Men med det sagt betyder det ikke, at du ikke kan bruge en lettere model.

Mange paddeler til paddleboard er også lavet i alu, som er et let materiale, der gør det nemt at håndtere den. Derfor kan du også finde de smarte 2-i-1 justerbare paddeler, som kan bruges både som paddel og pagaj, i det lette alu materiale. 

Pagaj eller paddel?

Er du ny inden for SUP verden, kan det sagtens være, at du tænker pagaj og paddel er det samme. Og er du i det hele taget ikke så skarp på den populære vandsport, kan det også være du tænker på en padel. Men en padel er altså noget helt andet – det er den du bruger til padeltennis, og det har altså ikke noget at gøre med stand up paddling eller paddleboards.

Men lad os lige tage en tur væk fra padeltennishallen og ud på vandet. Her kan du stå på paddleboard, som også er blevet yderst populært de seneste år.

Til et paddleboard skal du bruge en paddle – eller paddel, som den hedder på dansk. En paddel er en lang åre, som du kan bruge til at skabe fremdrift i vandet, så du kan sejle afsted på dit paddleboard. Men ind imellem kan det være rart at hvile benene og ryggen lidt og i stedet sidde ned og padle. Men det er altså lidt besværligt med den traditionelle SUP paddel, som altså er noget lang – den er jo lavet til, at du står op på boardet.

De fleste paddeler, du kan købe til paddleboardet – og faktisk også dem, der som regel følger med, når du køber et paddleboard, er tredelte. Det vil sige, at de kan skilles ad for at spare plads. Det gør det også muligt for dig at gøre dem kortere, så du kan bruge dem når du sidder ned. Men hvis du vil undgå at skulle føre bladet over dit board, når du vil padle ligesom i en kajak, kan det være en god idé at vælge en pagaj.

En pagaj er dobbeltbladet – det vil sige, at der er et blad i begge ender. Så slipper du for at skulle hive den op og vende bladet om på den anden side af boardet, når du padler. Du kan nemlig bruge begge ender. Det er især smart, når du sidder ned på paddleboardet. Og derfor kan en pagaj til SUP board være en god idé.

Brug dit paddleboard som kajak

Du kan nemt bruge dit paddleboard som kajak – det kræver blot, at du sætter dig ned. Selvfølgelig vil det ikke være helt det samme, da kajakken er mere indelukket. Du kan dog sagtens bruge paddleboardet sådan alligevel. Og vælger du at investere i et sæde til paddleboard, kan du øge komforten, så du kan sidde godt og behageligt, når du padler på vandet.

Men et sæde er ikke helt nok – for at fuldende oplevelsen er det også en god idé at investere i en pagaj til dit SUP board. Det kan være, du allerede er heldig at have en paddel model, som kan omdannes til pagaj. Ellers kan vi anbefale dig at købe sådan en, fordi det er en smart alt-i-en løsning.

Spørgsmål og svar

Hvilken pagaj skal jeg vælge til paddleboard?

Når du skal vælge en pagaj til dit paddleboard, skal du først og fremmest sikre dig, at det er en pagaj og ikke en paddel, du er på udkig efter. En decideret pagaj er dobbeltsidet, og det er oftest dem der bruges til kajakker. Men du kan også bruge dem på paddleboards, når du sidder ned.

Er der forskel på pagaj og paddel?

Ja, det er der. En paddel til paddleboards er som regel ensidet – det betyder, at der kun er et blad på den ene ende. En pagaj er derimod dobbeltsidet, og der er blad i begge ender. Pagajen bruges traditionelt til kajakker, men kan også bruges til paddleboards.

Menu