Det er ikke et krav, at du er iført en våddragt, når du står på dit paddleboard. Der er dog adskillige fordele forbundet med brugen af en våddragt, hvorfor det anbefales.

Gode grunde til at købe – og bruge – en SUP våddragt

En våddragt til paddleboard er ideel i flere forbindelser. Den er dog især god i de køligere måneder, da den muliggør, at du har mulighed for at bruge dit paddleboard året rundt.

Når du er iført en våddragt, vil den hjælpe dig med at holde kropstemperaturen oppe. Faktisk er dette også noget, den kan gøre, selvom du ikke mener, at der er behov for det. Det er der nemlig oftere, end mange er klar over.

Den kan derfor ikke blot bruges i de tidligere forårsmåneder. Den kan også bruges i sene forårs- og tidlige efterårsmåneder, hvor vandet ikke er decideret koldt, men alligevel vil det afkøle din krop. Dette sikrer våddragten dig mod.

Våddragten sørger nemlig for, at du hele tiden fastholder den rette temperatur, hvilket medfører, at du ikke vil havne i en farlig situation, hvor du bliver nedkølet.

Våddragt til SUP

Valg af våddragt til SUP

Der er flere faktorer, der skal tages højde for, hvis du har i sinde at købe en våddragt til paddleboard. Er du i tvivl om, hvilke faktorer, der bør inddrages i dine overvejelser, skal du blot læse med herunder.

Størrelsen

Når du skal vælge størrelse, bør du benytte dragtens størrelsesguide. Befinder du dig mellem to størrelser, skal du som udgangspunkt vælge den mindste størrelse. Det er nemlig bedre, at den er lidt for stram, end lidt for løs.

Din våddragt skal fungere som et ekstra lag hud, hvorfor der ikke må være et stort hulrum ved lænden eller store buler på arme og ben. Den skal sidde så tæt, at kun et tyndt lag vand kan være mellem din krop og dragt.

Paddleboard og våddragtMaterialet

Våddragter laves ikke i specielt mange forskellige materialer. Derfor bør det ikke være videre vanskeligt at vælge materiale. Vil du have den bedste våddragt, skal du vælge en model, der er lavet i elastisk neopren.

Her er der nemlig tale om et materiale, der gør, at din våddragt er i stand til at strække sig efter kroppen. Det er en klar fordel, da det sikrer, at den bedre kan tilpasse sig til den enkelte person, der bruger den.

Tykkelsen

Våddragter fås i mange tykkelser, og skal som udgangspunkt vælges med udgangspunkt i vandets temperatur. Derfor kan det være nødvendigt at have flere våddragter derhjemme.

Når du skal vælge tykkelsen på din våddragt til paddleboard, kan du tage udgangspunkt i den nedenstående liste.

  • 19-22˚C: 2 mm kort våddragt
  • 17-20˚C: 2 mm heldragt
  • 13-18˚C: 3/2 mm heldragt
  • 10-14˚C: 4/3 mm heldragt
  • 8-12˚C: 5/4 mm heldragt
  • < 8˚C: 6/5 mm heldragt med hætte

Med eller uden hætte

Det er sjældent nødvendigt at købe en våddragt med hætte. Det giver kun mening, såfremt du har i sinde at bevæge dig ud i koldt vand. Det er nemlig kun i et sådant tilfælde, at det vil gavne dig at have en hætte på.

Ikke desto mindre er det naturligvis et aspekt, der er vigtigt at inddrage i dine overvejelser. Kun ganske få bruger dog deres paddleboard, når vandet er otte grader eller under, hvorfor de færreste får brug for en hætte.

Køb våddragter til hele familien online

Uanset om det kun er dig, eller derimod hele familien, der skal have nye våddragter, anbefales det at købe dem på nettet.

Der er nemlig mange fordele ved at købe dem på nettet. Først og fremmest er udvalget større, mens priserne også er bedre. Derfor har du bedre forudsætninger for at gøre et godt køb på nettet.

#1 Våddragter til damer

Det er meget vigtigt, at en våddragt sidder tæt til kroppen. Derfor er det også afgørende, at du vælger den rette pasform. Skal den bruges af en kvinde, skal det derfor være en våddragt til damer, da den er lavet, så der er plads til de kvindelige former.

#2 Våddragter til herrer

Er det derimod en våddragt til herrer, du er på udkig efter, er pasformen selvfølgelig også vigtig. Køber du den på nettet, og dermed ikke kan prøve den inden køb, er det vigtigt at følge størrelsesguiden. Står du mellem to størrelse, bør du vælge den mindste størrelse.

#3 Våddragter til børn

Skal du have dit barn eller dine børn med på paddleboard, er det en god idé at købe en våddragt til barnet eller børnene. Det er heldigvis rig mulighed for at gøre, da udvalget af disse dragter er stort på nettet.

Tips til at forlænge levetiden på din våddragt

En våddragt kan relativt hurtigt blive ulækker, hvis den ikke behandles ordentligt fra start. Derfor er det vigtigt, at du vedligeholder den, og at du gør følgende fire ting, når den har været i brug:

  1. Sørg for at skylle den grundigt både ind- og udvendigt. Brug altid ferskvand til dette.
  2. Find et sted, hvor du kan hænge den tørre umiddelbart efter brug. Når du hænger den til tørre, skal det ske med ydersiden udad. Det er vigtigt, at lade den hænge, indtil den er tør.
  3. Når den er helt tør, skal du vende den om, så det i stedet er indersiden, der vender udad. På denne måde er det nemlig lettere at tage den på, når den igen skal i brug.
  4. Når du skal have den på, skal du sørge for ikke at have ur, smykker mv. på. Vælger du at være iført smykker, skal du tage den meget forsigtigt på, så du ikke ødelægger din dragt.

Spørgsmål og svar

Hvilken våddragt skal jeg vælge til SUP?

Dit valg af våddragt til SUP afhænger af flere ting. Du skal vælge ud fra formål, hvornår på året, den anvendes m.m. Der findes derfor ikke én konkret våddragt, der er den bedste for alle.

Hvad koster en SUP våddragt?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad en SUP våddragt koster. De fleste modeller har dog en pris på mellem 500 kr. og 1.000 kr. Prisen kan dog sagens være højere eller lavere.

Menu