1. Forside
 2. Pumpe til paddleboard

Pumpe til paddleboard

Har du købt et oppusteligt paddleboard? I så fald skal du have fingrene i en pumpe. I denne forbindelse har du flere muligheder, hvorfor du skal finde en løsning, der appellerer til dig.

Derfor er det ikke alle, der føler, at det er nemt at træffe det rette valg. I stedet for blot at vælge en vilkårlig løsning, anbefales det naturligvis, at du tager dig god tid til at vælge.

Herunder kan du læse mere om, hvordan du vælger den rette pumpe til dit paddleboard. Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke findes én konkret løsning, der er det rette valg for alle.

Valg af pumpe til SUP board

Når du skal vælge en pumpe til paddleboard, er der flere faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser. Derudover er der også flere typer af pumper at vælge mellem, hvilket du skal tage højde for.

Som udgangspunkt har du tre valgmuligheder, hvis du leder efter en SUP pumpe. Er du i tvivl om, hvad dine muligheder er, skal du læse med herunder.

Med afsæt i den information, du finder herunder, vil du lettere kunne finde den paddleboard pumpe, der er den bedste for dit vedkommende. Der findes nemlig ikke én type pumpe, der er den rette for alle.

SUP pumpe

#1 Elektrisk pumpe til SUP

Typisk giver de bedst mening at investere i en elektrisk pumpe til paddleboard. Har du en sådan pumpe til rådighed, bliver det nemlig betydeligt lettere at fylde luft i dit SUP board.

Vær dog opmærksom på, at en elektrisk pumpe til SUP ikke er batteridrevet. Mange tror, at dette er tilfældet, men derimod skal pumpen tilsluttes en stikkontakt, hvis man den skal fungere.

Beslutter du dig for at købe en el pumpe, skal du derfor være opmærksom på, at pumpen skal bruges derhjemme. Det vil sige, at du skal fylde luft i dit paddleboard, inden du tager afsted.

#2 Håndpumpe (medfølger typisk)

I de fleste tilfælde medfølger der en pumpe, når du køber et SUP board. Det er forskelligt, hvilken type pumpe, der er tale om, men i de fleste tilfælde er det en håndpumpe, der følger med.

Det er ikke alle, der ønsker at bruge en sådan pumpe, da det kræver, at du fylder luft i dit bræt med håndkraft. Omvendt er det heller ikke alle, der ønsker at bruge penge på en elektrisk eller batteridrevet pumpe.

Ønsker du at bruge en håndpumpe, men fulgte der ikke én med i købet af dit paddleboard, anbefales det at vælge en stående model.

#3 Batteridrevet pumpe

Der findes også pumper til paddleboards, der er udstyret med et batteri. De har den klare fordel, at du kan have dem med rundt, da de ikke er afhængige af tilslutning til en stikkontakt.

Ønsker du at kunne fylde luft i dit paddleboard, når befinder dig ved vandet, er dette en glimrende løsning. Mange af dem kan desuden tage luften ud af brættet igen.

At der ikke er luft i dit paddleboard under transport, gør det lettere at have det med. Derfor vælger mange at investere i f.eks. en batteridrevet 12V-pumpe, da den muliggør dette, men det som regel også den dyreste løsning.

Pumpe til paddleboard – se de bedste her

De bedste pumper til paddleboards er elektroniske – vi har samlet en række af de aller bedste elektriske pumper til paddleboards her.

Watery elektrisk pumpe til SUP board

Gør det nemt for dig selv med den smarte elektriske paddleboard pumpe fra Watery. Pumpen er lavet i et fint, kompakt design, og den kan tilsluttes cigarettænderen i din bil. Den har desuden et lufttryk på 16 PSI, hvilket gør det nemt og hurtigt at få pumpet paddleboardet op.

Den har en størrelse på blot 23,5x13x14 cm, så den er nem at have med dig. Med et lufttryk på 16 PSI kombineret med en motor på 110W, kan du hurtigt få fyldt paddleboardet op med luft. Det eneste det kræver er bare, at du sætter pumpen til cigarettænderen i din bil, og så kan du hurtigt komme ud på vandet med dit oppustelige paddleboard.

Fordele og ulemper ved Watery elektrisk pumpe til SUP Board

Fordele:

 • Lufttryk på 16 PSI
 • Kompakt model på 23,5x13x14 cm
 • Nem betjening via LCD skærm

Ulemper:

 • Kræver bil for tilslutning

Surfmore elektrisk SUP board pumpe

Med Surfmore elektrisk SUP board pumpe får du uden tvivl en af de bedste pumper på markedet. Du skal bare sætte den til 12V stikket – også kaldet cigarettænderen – i bilen, og så kan den hurtigt pumpe luft i dit paddleboard med stor effektivitet. Den har nemlig op til 20 PSI.

Har du ikke en bil, er det ikke noget problem – du kan nemlig også tilslutte denne pumpe til et eksterne batteri, som kan tilkøbes og lades op via en stikkontakt i huset. Det gør det nemt for dig at få pumpet dit SUP board op, når som helst og hvor som helst.

Fordele og ulemper ved Surfmore elektrisk SUP board pumpe

Fordele:

 • Max lufttryk 20 PSI
 • Kan bruges til alle oppustelige paddleboards
 • Eksternt batteri kan tilkøbes

Ulemper:

 • Høj pris

Outwell Electric Air Mass

Skal det være nemt at få pumpet dit paddleboard op, uden du selv behøver bruge alle dine kræfter og blive for træt i armene til at paddle, så kan du tage et kig på Outwell Electric Air Mass pumpen. Her får du nemlig en yderst kompakt pumpe med en lav vægt på blot 700 g, som gør det nemt for dig at mave pumpen med sammen med dit paddleboard udstyr.

Det helt store plus ved denne pumpe er dog det genopladelige batteri – den kan nemlig lades op, så du slipper for at bekymre dig om muligheden for strømkilder på stranden – for dem er der nok ikke ligefrem mange af. Du skal bare sørge for at være godt forberedt og have pumpen ladet op, og så er du klar til en skøn tur ved vandet.

Fordele og ulemper ved Outwell Electric Air Mass

Fordele:

 • Genopladeligt batteri
 • Lang levetid
 • Kompakt størrelse og lav vægt

Ulemper:

 • Ikke så hurtig som andre modeller

Aztron elektrisk pumpe

Denne pumpe ligger i den lidt dyrere ende af prisskalaen, men til gengæld får du en god og effektiv pumpe, der kan bruges til både SUP board, kajak og gummibåd.

Den kan tilsluttes din bils cigarettænder, så den er nem at få gang i, så du kan få pumpet paddleboardet op. Desuden har den en utroligt smart automatisk sluk funktion, der sørger for at den slukker selv, når det passende lufttryk i paddleboardet er nået. Så er du på udkig efter en paddleboard pumpe, som kan tilsluttes din bil, så vil denne være et godt bud.

Fordele og ulemper ved Aztron elektrisk pumpe

Fordele:

 • Slukker automatisk når trykket er nået
 • Tåler saltvand
 • Tilslutning via 12V stik i bil

Ulemper:

 • Høj pris

NRC Aqua Marina elektrisk pumpe til paddleboard

Kan du ikke vente med at komme ud på vandet, må det gerne gå rigtig hurtigt – og det gør det med NRC Aqua Marina elektriske SUP pumpe. Her får du en yderst effektiv pumpe med en høj ydeevne. Den kan nemlig komme op på 20 PSi i lufttryk, hvilket er meget effektivt. Det er desuden også med til, at den faktisk kan pumpe ca. 1 PSi i minuttet.

Pumpen er nem at tilslutte – du kan bare sætte den til dit 12 volt stik i bilen, og så er den klar til at pumpe dit paddleboard op. Og når turen går hjem igen, kan du faktisk også bruge pumpen til at suge luften ud af boardet igen, så det er nemt at pakke sammen.

Fordele og ulemper ved NRC Aqua Marina elektrisk pumpe til paddleboard

Fordele:

 • Maks tryk på 20 PSi
 • Yderst effektiv
 • Kan både pumpe og suge luft

Ulemper:

 • Høj pris

Sådan vælger du den bedste pumpe til paddleboard

Når du skal vælge en god pumpe til SUP board, så er det en god idé at overveje følgende:

 • Type
 • Kompabilitet
 • Maksimalt tryk
 • Ydeevne
 • Strømkilde

Hvilken type pumpe skal jeg vælge til paddleboard?

Der findes to typer pumper til paddleboards. Den elektriske pumpe og den manuelle pumpe, som også kaldes en håndpumpe. Oftest følger der en håndpumpe med, når du køber et paddleboard, men det er ikke altid af lige god kvalitet.

Den elektriske SUP pumpe taler nok for sig selv – den er nem at bruge, og det kræver ikke nogen kræfter at bruge den. Den kan dermed pumpe dit paddleboard op yderst effektivt. Til gengæld er den også dyrere, både i købspris og i drift. Desuden fylder den elektriske pumpe mere, og det er ikke alle modeller, du bare lige kan have med på farten – det afhænger nemlig også af strømkilden.

Den manuelle pumpe til SUP er nemmere at håndtere. Den kan bruges når som helst og hvor som helst – men det er ikke alle modeller, der er lige gode. Her kan det være en god idé at tage et kig på, om det er en enkammerpumpe eller dobbeltkammerpumpe.

Enkammerpumpen er billig og nem at have med rundt. Men problemet med denne type pumpe er, at den kun skubber luft ind i boardet, når pumpen trykkes ned. Det er derfor noget mere krævende at pumpe boardet op.

Dobbeltkammerpumpen er derimod yderst effektiv, da den både skubber luft ind i boardet, når du trykker pumpen ned og trækker den op igen. Den kan derfor være ret effektiv – faktisk lige så effektiv som en elektrisk pumpe. Men – der er et lille men – det er ret hårdt at bruge denne type pumpe.

Overvej derfor: Skal det være billigt og transportabelt, men mere tidskrævende? Eller skal det være hurtigt og effektivt, men måske knapt så praktisk?

Er pumpen kombatibel med mit paddleboard?

Det er en god idé at være opmærksom på, om den pumpe du overvejer at købe, er kombatibel med dit paddleboard. Det er nemlig ikke sådan med alle pumper. Tjek derfor, hvilken type ventil, dit paddleboard har – de fleste paddleboards har en såkaldt Militær eller HR-ventil, men der er også modeller med andre ventiler. Så tjek det endelig efter, inden du vælger en pumpe.

Hvad er det maksimale tryk på pumpen?

Når du køber et paddleboard, er der angivet fra producenten, hvilket lufttryk der er ideelt, når du skal pumpe luft i det. Det ligger som regel et sted mellem 10 og 15 PSI. De fleste elektriske pumper kan fint nå op på dette tryk, og det kan en del manuelle pumper også. Men er du på udkig efter en særligt billig manuel pumpe eller håndpumpe til paddleboard, er det en god idé lige at tjekke det maksimale lufttryk en ekstra gang.

Pumpens ydeevne – hvor hurtigt skal pumpen puste luft i paddleboardet?

Det kan altid være rart at vide, hvor hurtig og effektiv pumpen er til at puste luft i dit paddleboard. Her kan du tage et kig på ydeevnen. De fleste pumper til SUP er omkring 5-10 minutter om at pumpe boardet helt op – i hvertfald ud fra hvad producenten siger. I realiteten burde det også være sådan, men det er desværre ikke altid tilfældet – og slet ikke med de manuelle pumper, og absolut ikke med de billige modeller. Her afhænger det også meget af det føromtalte tryk.

Så sørg for at vælge en model, der kommer op på et lufttryk mellem 10 og 15 PSI, for så er du godt på vej til at kunne få pumpet dit SUP board forholdsvis hurtigt op.

Strømkilde og tilslutning

Når det gælder elektriske pumper til SUP board, så kan der være forskellige tilslutningsmuligheder:

 • Tilslutning til cigarettænder i bil
 • Tilslutning til bilbatteri
 • Tilslutning til eksternt batteri
 • Tilslutning til almindelig stikkontakt

Overvej derfor hvad dine tilslutningsmuligheder er – de er som oftest mere begrænsede, når du befinder dig på stranden.

Alt i alt er der altså flere ting, du bør overveje, når du skal vælge en pumpe til paddleboard. Og så bør du selvfølgelig også tænke over prisen.

Spørgsmål og svar

Hvor lang tid tager det at pumpe et paddleboard op?

Det afhænger naturligvis af, om du bruger en manuel eller elektrisk pumpe. Skal du fylde luft i dit paddleboard med håndkraft, skal du forvente, at det tager mellem 5 og 10 minutter.

Hvad koster en SUP pumpe?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad en SUP pumpe koster. Der er nemlig mange forskellige muligheder, hvorfor priserne varierer fra 200 kr. til mere end 1.000 kr.

Hvilken pumpe skal jeg vælge til SUP board?

Det afhænger af, hvad du har behov for. Se på om det skal være en elektrisk pumpe eller en manuel pumpe – og evt. en dobbeltkammerpumpe.

Er den elektriske eller manuelle pumpe bedst til paddleboard?

Det afhænger af dit behov – skal det være nemt at transportere, er den manuelle bedst. Skal der være høj ydeevne, er den elektriske bedst.

Menu