Har du købt et oppusteligt paddleboard? I så fald skal du have fingrene i en pumpe. I denne forbindelse har du flere muligheder, hvorfor du skal finde en løsning, der appellerer til dig.

Derfor er det ikke alle, der føler, at det er nemt at træffe det rette valg. I stedet for blot at vælge en vilkårlig løsning, anbefales det naturligvis, at du tager dig god tid til at vælge.

Herunder kan du læse mere om, hvordan du vælger den rette pumpe til dit paddleboard. Det er dog vigtigt at understrege, at der ikke findes én konkret løsning, der er det rette valg for alle.

Valg af pumpe til SUP board

Når du skal vælge en pumpe til paddleboard, er der flere faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser. Derudover er der også flere typer af pumper at vælge mellem, hvilket du skal tage højde for.

Som udgangspunkt har du tre valgmuligheder, hvis du leder efter en SUP pumpe. Er du i tvivl om, hvad dine muligheder er, skal du læse med herunder.

Med afsæt i den information, du finder herunder, vil du lettere kunne finde den paddleboard pumpe, der er den bedste for dit vedkommende. Der findes nemlig ikke én type pumpe, der er den rette for alle.

SUP pumpe

#1 Elektrisk pumpe til SUP

Typisk giver de bedst mening at investere i en elektrisk pumpe til paddleboard. Har du en sådan pumpe til rådighed, bliver det nemlig betydeligt lettere at fylde luft i dit SUP board.

Vær dog opmærksom på, at en elektrisk pumpe til SUP ikke er batteridrevet. Mange tror, at dette er tilfældet, men derimod skal pumpen tilsluttes en stikkontakt, hvis man den skal fungere.

Beslutter du dig for at købe en el pumpe, skal du derfor være opmærksom på, at pumpen skal bruges derhjemme. Det vil sige, at du skal fylde luft i dit paddleboard, inden du tager afsted.

#2 Håndpumpe (medfølger typisk)

I de fleste tilfælde medfølger der en pumpe, når du køber et SUP board. Det er forskelligt, hvilken type pumpe, der er tale om, men i de fleste tilfælde er det en håndpumpe, der følger med.

Det er ikke alle, der ønsker at bruge en sådan pumpe, da det kræver, at du fylder luft i dit bræt med håndkraft. Omvendt er det heller ikke alle, der ønsker at bruge penge på en elektrisk eller batteridrevet pumpe.

Ønsker du at bruge en håndpumpe, men fulgte der ikke én med i købet af dit paddleboard, anbefales det at vælge en stående model.

#3 Batteridrevet pumpe

Der findes også pumper til paddleboards, der er udstyret med et batteri. De har den klare fordel, at du kan have dem med rundt, da de ikke er afhængige af tilslutning til en stikkontakt.

Ønsker du at kunne fylde luft i dit paddleboard, når befinder dig ved vandet, er dette en glimrende løsning. Mange af dem kan desuden tage luften ud af brættet igen.

At der ikke er luft i dit paddleboard under transport, gør det lettere at have det med. Derfor vælger mange at investere i f.eks. en batteridrevet 12V-pumpe, da den muliggør dette, men det som regel også den dyreste løsning.

Spørgsmål og svar

Hvor lang tid tager det at pumpe et paddleboard op?

Det afhænger naturligvis af, om du bruger en manuel eller elektrisk pumpe. Skal du fylde luft i dit paddleboard med håndkraft, skal du forvente, at det tager mellem 5 og 10 minutter.

Hvad koster en SUP pumpe?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad en SUP pumpe koster. Der er nemlig mange forskellige muligheder, hvorfor priserne varierer fra 200 kr. til mere end 1.000 kr.

Menu