Paddleboard til børn – de bedste SUP board til børn

Lej paddleboard


Der er ikke noget bedre end at have børnene med ude og være aktive – og er I glade for vand, så skal I gøre jer selv den tjeneste at prøve paddleboarding med børnene. Paddleboard for børn er en sjov og underholdende aktivitet, der også giver anledning til læring og træning af balance.

Men hvordan lærer du børnene at paddleboarde? Og hvilke paddleboards til børn findes der?

Vi har gjort det nemt for dig og samlet alt i én artikel. Her kan du finde nogle af de bedste SUP boards til børn på markedet, og du kan læse mere om, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge det rigtige paddleboard til børn, samt hvordan I kommer godt i gang.

De bedste paddleboards til børn

Paddleboards findes i mange størrelser – også til børn. De fleste paddleboards til børn har en længde på et sted mellem 2-3 meter, som også er det mest optimale. Paddleboards til voksne kan derimod have en længde på 3-4 meter. Du kan selvfølgelig altid have børn med på dit eget paddleboard, men er det på tide for ungerne selv at lære at paddleboarde, så kan du finde fem udvalgte paddleboards specifikt til børn. Her i artiklen har vi nemlig samlet de bedste paddleboards til børn – læs mere om dem herunder.

Her får du et komplet startsæt med følgeende:

 • Paddleboard
 • 3-delt alu paddle
 • Pumpe
 • Sikkerhedsline
 • Opbevaringstaske
 • Finne

Testvinder

Med Surfmores børne paddleboard kommer I godt i gang. Surfmore har nemlig udviklet det optimale SUP board til børn. Her er der uden tvivl stor fokus på brugervenlighed og et smart design, der gør boardet nemt at manøvre – også for børn.

Det er dermed et perfekt startsæt til børn, der gerne vil lære at stå på paddleboard selv. Surfmore børne SUP board er lavet i et smart dobbeltlags design, som sikrer en god stabilitet. Det har desuden en max vægtbelastning på 70 kg, så det kan bruges længe. Og så har paddleboardet blot en nettovægt på 7,8 kg, hvilket gør det nemt for de fleste at bære rundt på det – også børnene.

Paddleboardet har en længde på 2,31 meter, hvilket er meget optimalt, samt en bredde på 76 cm og en tykkelse på 12 cm. Alt i alt en god størrelse for et allround børne paddleboard for både nybegyndere og de lidt mere erfarne.

Med Surfmores paddleboard til børn kan I nemt og hurtigt komme i gang på vandet. Det tager kun 10 minutter at gøre boardet klar til at komme på vandet, så I kan komme i gang med at øve jer, og inden længe blive klar til masser af sjove aktiviteter i vandet og gode ture med paddleboardet.

Fordele og ulemper ved Surfmore 7’6 x 30 Paddleboard

Fordele:

✅ Brugervenligt

✅ Lav vægt

✅ Nem at klargøre

Ulemper:

⛔️ I den lidt dyrere prisklasse

Er det på tide at opgradere paddleboardet for det lidt mere erfarne barn, kan I tage et kig på Subzero Glacier Surf 7’6 paddleboardet. Prisen er i den lidt højere ende, men til gengæld er det også en god opgradering til barnet, der allerede er bekendt med paddleboarding.

For med prisen kommer der også høj kvalitet – og det er bestemt også pengene værd. Her får I nemlig et utroligt holdbart og stabilt paddleboard, der især egner sig godt til det mere levende vand. Her er nemlig et paddleboard, der kan klare lidt flere bølger, end de fleste andre paddleboards til børn. Det egner sig derfor godt til den mere øvede, og til ture på stranden eller åen, hvor vandet er mere i bevægelse.

Paddleboardet har en længde på blot 230 cm, hvilket gør det utroligt nemt at manøvre rundt i vandet. Den skarpe finne er ligeledes designet på en måde, der gør boardet nemt at håndtere i vandet – også for nybegyndere.

Ved køb medfølger der en håndpumpe, rygsæg, tre finner (hvoraf én er aftagelig), sikkerhedsline, samt en combi-fiber paddle og et reparationskit. Så skal I bare huske svømmevesten, og så er I klar til at tage på eventyr på vandet.

Fordele og ulemper ved Subzero Glacier Surf 7’6 Paddleboard til børn

Fordele:

✅ Designet til nordiske forhold

✅ God til nybegyndere og erfarne

✅ Nem at manøvre

✅ Flere dele produceret i genbrugsplast

Ulemper:

⛔️ Høj pris

Skal dit barn have et paddleboard?

Nyder I at bruge tid ved vandet, og har du en rigtig vandhund – eller to eller flere, så vil et paddleboard være et skønt redskab til at få gode oplevelser og sjov på vandet. Måske er du allerede lidt inde i stand up paddling, og måske har du allerede dit eget, som børnene har været med på. Men måske er det på tide, at børnene får deres eget paddleboard.

Paddleboard til voksne? Se vores forslag til de bedste paddleboards til voksne her.

Paddleboard til børn er en skøn mulighed for en fælles aktivitet, men der er også andre gode fordele:

 • Barnet kan få styrket balancen og motorikken
 • Barnet bliver tryg ved vandet
 • I kan tage på udflugter sammen

Er det svært at hive ungerne væk fra skærmen derhjemme? Så vil paddleboarding uden tvivl også være en spændende og anderledes aktivitet. Det er nemlig sjovt at stå på paddleboard, opleve de skønne omgivelser i naturen og bare være sammen og hygge sig som familie.

Hvor gamle skal børn være for at stå på paddleboard?

Det er lidt forskelligt, hvornår børn er klar til at stå på paddleboard selv – generelt siger man dog, at de fleste er klar til at lære paddleboarding teknikkerne fra omkring 8-års alderen. Det er dog meget individuelt – nogle børn kan starte før 8 år, andre når de er 9-10 eller ældre. Inden barnet er klar til at lære at stå på paddleboard selv, kan I starte ud med at barnet er sammen med dig på et stort bræt.

Når dit barn er gammelt nok til at lære at stå på paddleboard selv, kan det være en god idé at starte ud på helt roligt vand. Det kan være ved en sø – og vær meget opmærksom på, at det ikke blæser. Blæst og bølger kan nemlig gøre det sværere for barnet at manøvre og lære at håndtere paddleboardet, og så er det nemt at miste gejsten for det.

Så start roligt ud og nyd de små sejre på de rolige vand først.

Hvad skal du overveje, når du skal købe paddleboard til børn?

Skal I købe et børne paddleboard, er der flere ting, som er gode at overveje inden. På den måde kan I nemlig nemmere finde det helt rigtige paddleboard til børn.

Overvej derfor gerne følgende:

 • Størrelse: Paddleboards til børn er som regel omkring 2-3 meter – denne størrelse er passende for de fleste børn. Længere paddleboards kan være vanskelige at styre, så vælg hellere en model decideret til børn, frem for et stort paddleboard til voksne.
 • Vægtbelastning: Hvor høj en vægtbelastning har paddleboardet? Sørg for at det passer til barnet. Nogle børne paddleboards har en maksimum vægtkapacitet på omkring 85-90 kg, mens andre ligger på ned til omkring 60 kg. Så sørg for at vælge det rigtige til dit barn.
 • Barnets niveau: Er dit barn begynder eller øvet? Start gerne med et bredt board, der passer til rolige omgivelser til begynderen. Til det mere øvede barn kan I vælge en model, der kan klare bølger og lidt mere fart.
 • Volumen og bredde: Et godt og stabilt paddleboard har en høj volumen og en god bredde. Vælg derfor et med høj volumen og bredde til børn, der kan have behov for ekstra stabilitet.
 • Sikkerhed: Vælg en model med skridsikkert underlag, og husk sikkerhedsline og redningsvest.
 • Tilbehør: Er der tilbehør som pumpe, åre, sikkerhedsudstyr og taske med, eller skal det købes ved siden af?
 • Pris: Hvor meget på paddleboardet koste? Skal det være en simpel og billig model, eller skal det være en mere avanceret model til en højere pris?

Lær dine børn at paddleboarde

Når du skal lære dine børn at paddleboarde, er det først og fremmest vigtigt, at I har respekt for vandet. Men det er selvfølgelig også godt at vise børnene, at vand er sjovt. Er det nogle rigtige vandhunde, du har, er det sikkert ikke noget problem. Men nogle børn er lidt mere forsigtige, når det gælder vand. Derfor kan det være en god idé at tage det stille og roligt og først lære dem at være trygge ved vandet.

Tryghed kommer først

Når du skal lære dine børn at stå på paddleboard, er det vigtigt, at de er helt trygge ved vandet. Nok skal de stå oppe på boardet det meste af tiden, men de skal også lære, at det er okay at falde i vandet, og at det også kan være sjovt at flyde rundt i vandet eller svømme.

Så først og fremmest – lær børnene at svømme. Og lær børnene, at de kan flyde, når de har svømmevest eller redningsvesten på. Lær dem også, hvad de skal gøre, hvis de får hovedet under vand, så de ikke bliver slemt forskrækkede, hvis de falder i vandet.

Det kan også være en god idé, at I øver jer i at hoppe fra paddleboardet ned i vandet – og hvordan I kommer op igen. På den måde bliver børn trygge ved både vand og paddleboard.

Husk redningsvesten

Uanset om det drejer sig om dine børn eller dig selv, er det vigtigt at huske redningsvesten, når I skal stå på paddleboard. Faktisk er det lovpligtigt at have redningsvest eller svømmevest på, fordi paddleboardet betegnes som et mindre fartøj. Så husk den endelig, så I ikke risikerer at få en bøde. Desuden kan redningsvesten også hjælpe dit barn med at føle sig mere tryg i vandet.

Vær dog opmærksom på, at der er forskel på redningsveste og svømmeveste. Svømmevesten er decideret beregnet til at svømme i – den hjælper med at holde barnet oppe, men sørger også for at der er nok bevægelsesfrihed til, at barnet kan svømme. Men det er netop også nøgleordet – man skal svømme, når man har svømmevesten på. Den kan ikke holde én oppe, hvis man ikke selv bevæger sig og hjælper til.

Redningsvesten er derimod lavet til at holde barnet ovenvande. Den støtter hovedet med en nakkekrave og hjælper med at holde barnet på ryggen i vandet. Den er derfor ikke optimal, hvis barnet skal kunne svømme.

Så om du skal vælge en redningsvest eller svømmevest afhænger meget af dit barns svømmeevner. Mindre børn vil nok have bedst af at have en decideret redningsvest på, mens lidt større børn som er gode til at svømme godt kan bruge en svømmevest.

Start på land

Når du skal lære dine børn at stå på paddleboard, kan det være en god idé, at I først og fremmest øver, hvordan man står korrekt på paddleboardet. Det gøres bedst på land. I kan derfor stille jer i strandkanten eller ved søbredden og øve teknikkerne. Lær børnene hvordan man skal stå og sidde på paddleboardet – og hvordan man bruger paddlen. Derefter kan I prøve på det helt lave vand, inden I begiver jer længere ud.

Hold jer til roligt vand

Når du skal paddle med dine børn, er det altid en god idé at holde jer til roligt vand. Vælg en dag, hvor det ikke blæser, og vælg en lokation, hvor vandet er lavt og altid er roligt – det kan for eksempel være ved en sø. Det gælder både, når du skal have børnene med på dit eget paddleboard, men også når de selv skal lære at paddle.

I roligt vand er det nemmere at lære de rigtige teknikker – hvordan man står op, og hvordan bevæger sig. Hvordan man sidder ned på de voksnes board, og hvordan man kommer sikkert i vandet og op igen. Roligt vand giver mere tryghed – og en god og tryg oplevelse er helt essentiel for, at barnet lærer at stå på paddleboard.

Når det kommer til at lære dine børn at stå på paddleboard, kan vi lige kort opsummere:

 • Sørg for at barnet er trygt – tryghed kommer altid først
 • Øv jer først i at stå rigtigt på land
 • Hold jer til roligt vand og vejr – ingen bølger og ingen blæst
 • Husk redningsvesten eller svømmevesten

Og til slut – husk at det tager tid at lære at stå på paddleboard. Det kræver mod og tålmodighed. Vis at det er helt i orden ikke at være klar til at komme ud på vandet første gang I prøver. Tag det stille og roligt. På den måde bliver børnene også mere trygge, og det giver dem også mere mod til at prøve igen.

FAQ

Hvad er et paddleboard?

Et paddleboard kaldes også et SUP board, som står for Stand up paddling. Det er en vandsport, hvor du står på et board og padler afsted i vandet. Det er en mere rolig vandsport end for eksempel surfing, og derfor er et paddleboard som regel også større og bredere end surfbræt.

Hvilken størrelse paddleboard til børn?

Børn kan også bruge store paddleboards, men de kan være sværere at håndtere. Derfor anbefales det at vælge modeller designet til børn, som typisk er omkring 8’ i længden. Det svarer til et sted mellem 200 og 300 cm. Vælg også gerne en model med en god bredde og høj volumen, da det vil give en større stabilitet.

Hvad koster et paddleboard?

De fleste paddleboards koster fra omkring 1.500-2.000 kroner og op omkring 10.000. Paddleboards til børn kan du godt finde til omkring 1.000-1.500 kroner, alt afhængigt af kvalitet, mærke, samt hvad der er inkluderet.

Menu