1. Forside
  2. Vogn til paddleboard

Vogn til paddleboard

Et paddleboard kan være både tungt og besværligt at løfte rundt på. Vil du gerne undgå dette, bør du overveje at investere i en vogn til paddleboard.

Med en sådan vogn slipper du nemlig for at bære dit SUP-board. I stedet kan du trækket det efter dig på en speciallavet vogn til SUP boards.

Der findes et utal af sådanne vogne på det danske marked. Derfor er der også en god chance for, at du kan finde en paddleboard vogn, der stemmer godt overens med dine krav og ønsker.

Hvordan fungerer en SUP vogn?

Det er ikke alle vogne, der fungerer på samme vis, men de fleste fungerer ved, at dit SUP-board spændes fast på en sådan vis, at du herefter kan trække både vogn og bræt.

Formålet med dette er, at du ikke længere skal bære den primære del af paddleboardets vægt. Den bliver derimod lagt over på vognens hjul, hvilket medfører, at dit bræt bliver betydeligt lettere at transportere.

Derfor er det ikke vanskeligt at benytte en sådan vogn. Det betyder, at du ikke skal være bekymret for, at det er for avanceret og tidskrævende til, at det ikke kan betale sig. Tværtimod gør det transporten både hurtigere og nemmere.

Derfor skal du købe en vogn til dit paddleboard

Der er flere fordele forbundet med at købe en SUP vogn. Den primære fordel er, at du slipper for at løfte rundt på et tungt paddleboard, når du skal have brættet med til vandet.

Samtidig medfører det også, at der er mindre risiko for, at du forårsager skader på dit bræt. Hvis du eksempelvis taber det eller slæber det langs asfalten, kan det forårsage store ødelæggelser på dit SUP-board.

Dertil kan det være hårdt for skuldre og ryg at løfte på et sådant bræt. Mange af vognen har også den fordel, at de kan benyttes til at transportere dit tilbehør. Det vil sige, at våddragt, padle mv. også kan transporteres med vognen.

Vælg med fordel en sammenklappelig vogn med punkterfri hjul

Ikke alle er så heldige, at de har plads til en stor vogn til deres paddleboard. Det er der heldigvis råd for, da der er flere modellerne, der er sammenklappelige, hvorfor de ikke fylder det store, når de opbevares.

Endvidere er det en god idé at gå efter en vogn med punkterfri hjul. Da du sandsynligvis skal bruge den i område, hvor der er sten, glas, muslingeskaller og andre skarpe genstande, er der nemlig en punkteringsrisiko.

Mange vogne er både sammenklappelige og er forsynet med punkterfri hjul, hvorfor det ene ikke udelukker det andet.

Hvad koster en sådan vogn?

Vogne til paddleboards fås i mange prisklasser, hvorfor det er vanskeligt at give et konkret svar på, hvad de koster. Som udgangspunkt kan du forvente en pris, der strækker sig mellem 200 kr. og 1.500 kr.

Vil du være sikker på, at du får købt en robust og stabil vogn, er det dog sjældent nok at betale 200 kr. I et sådant tilfælde er du nødt til at betale en kende mere.

Menu