Hvor må man stå på paddleboard?

Hvor må man stå på paddleboard?

Hvis du har investeret i et paddleboard, ønsker du sandsynligvis at bruge det mest muligt. Inden du kaster dig ud i dette, er der dog flere ting, du skal være opmærksom på. Blandt andet er det ikke alle steder, det må bruges.

Heldigvis er der ikke mange begrænsninger på, hvor dit paddleboard kan benyttes. Du skal derfor ikke være bekymret for, at du kun har få steder at vælge mellem.

Her kan – og må – du stå på paddleboard

Som udgangspunkt er det faktisk tilladt at bruge dit paddleboard, hvor end du ønsker. Det er derfor intet problem at have det med til stranden, ligesom det også kan bruges på søer.

I og med, at der er mere end 8.000 kilometer kystlinje i Danmark, er der rig mulighed for at anvende sit paddleboard. Ønsker man at holde sig til søer, er dette også muligt, da søer og vandløb som udgangspunkt er åbne for sejlads med småfartøjer uden motor.

Der kan dog være lokale regler, der medfører, at sejlads ikke er tilfældet. Før du begiver dig ud på vandet, bør du derfor altid undersøge de lokale regler. Dermed er du sikker på, at det er tilladt at sejle i det respektive område.

Hvor er det ikke tilladt?

Der findes få søer i Danmark, der er fredede. Er de det, er det ikke tilladt at sejle på dem – heller ikke med et paddleboard. Hertil er der også private søer, der ikke må bruges, medmindre man har fået tilladelse fra ejeren.

De søer og vandløb, der er fredede og naturbeskyttede, er under opsyn fra Miljøstyrelsen. Det er derfor dem, der har udstukket reglerne om, at sejlads ikke er tilladt i disse områder.

Som udgangspunkt kan dit SUP-board dog bruges rigtig mange steder. Vær dog opmærksom på, at uanset hvor du vælger at benytte det, er der fra Søfartsstyrelsens side et krav om, at du har en rednings- eller svømmevest med.

Sådan finder du det bedste sted til SUP

Når du skal finde et sted, hvor du kan begive dig ud på dit paddleboard, er det vigtigt at vælge med afsæt i dit niveau. Der er nemlig stor forskel på, hvor udfordrende – og dermed risikabelt – det er at bevæge sig ud på vandet.

Såfremt du er nybegynder, rådes du til at vælge et sted, hvor vandet er roligt. Ligeledes bør du også holde dig fra at padle ud på åbent hav, hvis ikke du er øvet bruger. I denne forbindelse anbefales det ligeledes, at du er en habil svømmer.

Er du på udebane, da du er på et hotelophold? så kan du bruge vores guide her til at finde gode steder.

Mange naturskønne områder i Danmark

Der findes mange naturskønne områder i Danmark, som du kan opleve på en ny måde, hvis du eksempelvis padle rundt i et vandløb eller en sø.

Når du skal vælge et sted, hvor du kan bruge dit SUP, skal du overveje formålet med din sejlads. Vil du gerne nyde naturen? Skal du lære at stå på brættet? Eller vil du bruge det som en form for motion?

Uanset hvad, der er formålet med din sejlads på dit paddleboard, findes der utallige steder i Danmark, hvor du kan benytte det.

Menu