Når du har købt dit paddleboard, bør dit næste køb være et par SUP sko. Det giver nemlig god mening at iføre sig et par særlige sko til paddleboard, hvilket du kan læse mere om herunder.

Gode grunde til at købe et par SUP sko

Der er flere gode grunde til, hvorfor du bør købe et par sko til SUP. Der er nemlig flere fordele, du kun kan nyde godt af, hvis du er iført et par særlige paddleboard sko.

  1. Hold varmen: Den primære årsag til, at du bør være iført et par neopren sko, når du padler ud på dit paddleboard er, at du bedre kan holde varmen. Det er især en fordel, hvis du har i sinde at være i vandet i mange timer.
  2. Undgå at skære dig: En anden grund til, at SUP sko er en god idé er, at du undgår at skære dig. Der ligger både skarpe sten og muslingeskaller på stranden og havbunden. Disse vil du dog ikke skære dig på, hvis du har sko i neopren på.
  3. Stå bedre fast: Når dine fødder først er blevet våde, er det ikke altid let at stå fast på et paddleboard. Dette problem løser du dog let med et par SUP sko. De har nemlig en skridsikker bund, der gør, at du står bedre fast.

Miniguide til valg af sko til paddleboard

Når du skal købe et par sko til paddleboard, er der flere faktorer, der har betydning. Først og fremmest er det dog vigtigt at sikre, at størrelsen er den rette.

Derudover skal de have en skridsikker bund, så du står fast på dit bræt. Slutteligt skal du sikre, at tykkelsen er den rette:

  • 1-3 mm: Primært egnet til sommerbrug med vandtemperatur over 16 grader
  • 3-5 mm: Egner sig bedst til en vandtemperatur på mellem 5 og 16 grader
  • 5 mm: Disse SUP sko er særligt velegnede til forårssæsonen, hvor vandet har en temperatur på mellem 5 og 12 grader
  • 5-7 mm: De tykke paddleboard sko bruges i vintersæsonen, hvorfor de kan bruges på dage, hvor vandtemperaturen er under 8 grader.

Hvad koster et par gode neopren sko?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad et par SUP sko koster. Det afhænger nemlig af både størrelse, tykkelse m.m.

De fleste modeller koster dog et sted mellem 300 og 600 kroner. Selvom mange neoprensko fås i dette prisspænd, findes der også modeller, der er både dyrere og billigere.

Menu